Träd skapar skugga naturligt

Presentation av vår samarbetspartner – fonstersolskydd.se

Vi har ett samarbete med fonstersolskydd.se sedan 20 år och vill gärna tipsa våra kunder om deras tjänster.

I samband med att de sätter upp markiser blir vi ofta ombedda att ta ner träd och buskage som tidigare fungerat som skydd emot solen. Senaste veckan hjälpte vi dem med en trädfällning efter att de satt upp en markis hos en kund. 

Kort summering:

  • De har ett brett utbud av solskyddslösningar för både privata och kommersiella fastigheter i Varberg och dess omgivningar. Oavsett om du behöver skydda dina fönster från sol eller önskar skapa en sval och bekväm uteplats, har de lösningen för dig.
  • De är experter på att hjälpa kunder att välja rätt solskydd för deras behov och erbjuder allt från markiser, persienner och rullgardiner till utomhussegel och parasoller.
  • De har också ett stort urval av färger, material och mönster att välja mellan för att säkerställa att ditt solskydd matchar din fastighets stil och estetik.

Deras team av professionella och erfarna montörer installera solskyddet på ett snabbt och effektivt sätt, och är alltid tillgängliga för att svara på eventuella frågor eller funderingar du har om kring deras produkter och tjänster.

Trädfällning och markiser

Kvalitativa markiser kan kosta 200,000 varpå det kan vara smart att se över sina träd innan man köper och installerar en ny markis.

Det du kan tänka på om du har många träd på din tomt och planerar att skaffa en marks.

Det är viktigt att bedöma sina träds tillstånd innan man installerar en markis. Om trädet är sjukt eller döende kan det vara farligt att placera markisen under det. Det är också viktigt att ta hänsyn till trädrötterna, som kan skada markisens fundament om de är för nära.

Om du planerar att installera en markis under ett träd är det viktigt att markisen har tillräcklig höjd från marken för att undvika att den kommer i kontakt med trädgrenar. Markisens höjd bör vara minst 2 meter högre än trädets grenar.

Om du har ett träd som skuggar markisen och vill undvika skador från fallande grenar och löv, kan du överväga att beskära trädet regelbundet. Beskärningen bör utföras av en certifierad arborist för att minimera risken för skador på trädet.

Det här är egentligen ingen raketforskning utan man kommer långt med sunt förnuft. Vill du hjälp att planera din trädgård eller installera en markis? Hör av dig.